Pro Urbe díjat kapott Nagyné Váradi Anna

Füzesabony Város Önkormányzata minden évben kitünteti azon embereket, akik életútjukkal, közéleti tevékenységükkel példaértékűt alkottak.
Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város érdekében végzett kiváló szakmai munkája és közéleti tevékenysége elismeréseként Nagyné Váradi Anna részére " PRO URBE" díjat adományozott.
Nagyné Váradi Anna Dormándon született, az általános iskolát is itt végezte. Gyors- és gépírónak tanult, a szakma megszerzése után folytatta tanulmányait és több diplomát is szerzett.
17 éves volt, amikor az első cikke megjelent a megyei lapban. Évtizedekig tudósítója volt a Megyei Hírlapnak, és a Magyar Rádiónak. Füzesabonyról is számtalan cikket írt.
1978-tól dolgozott főtanácsos népművelőként az egri Bartakovics Béla Művelődési Központban. Munkáját az igényesség és az alaposság jellemzi.
Számtalan sikeres és emlékezetes program fűződik a nevéhez. Ezek között voltak megyei, regionális illetve országos rendezvények is. Pl. Országos Nyugdíjas Színjátszó Találkozó, Diák Színjátszó Találkozó, Országos Népviseleti Konferencia és Kiállítás, vers- és mesemondó versenyek, kulturális fesztiválok, folklór találkozók, közművelődési táborok.

Fontosnak tartja népművészeti értékeink megismertetését, közreadását. Ennek érdekében számtalan előadás sorozatot, kézműves bemutatót és tábort szervezett szerte a megyében..
42 éve segíti a megye népművészeti mozgalmát! Mindig új módszereket, formákat keres. Az ő ötlete nyomán 2001-ben az országban elsőként Egerben került sor a „Viseletek Régen és Ma” országos népviseleti konferencia megszervezésére, megrendezésére. A konferencia sikerességét az is bizonyítja, hogy mára nemzetközivé vált.
Kiemelkedő munkáját több kitüntetéssel ismerték el. 1981-ben Kiváló Népművelő, 1991-ben Nívó díjat kapott, 1998-ban Közéleti díjat szerzett, 2005-ben Király Zsiga díjat, míg 2007-ben Pro Kultúra Minoritatum Hungariae kitüntetést kapott. 2010-ben Wlassich Gyula díj birtokosa.
A népművészetért hosszú évtizedeken át végzett kiemelkedő munkáját 2020-ban Aranykoszorú életműdíjjal ismerték el.
Jelenleg is több civil szervezetben dolgozik – Heves Megyei Népművészeti Egyesület, Heves Megyei Honismereti Szövetség, Füzesabonyi Kertbarát Kör. Pályafutása során szerzett gazdag tapasztalatával segíti a civil szervezetek életét, megyei és helyi szinten.
A Füzesabonyi Kertbarát Kör munkájában 10 éve óriási lelkesedéssel vesz részt.
Füzesabony Város és Térségének Lapja a PATENT, amelybe elindulástól kezdve jelennek meg érdekesnél-érdekesebb írásai. A Városi Értéktár Bizottságban is örömmel dolgozik.
Ez úton is gratulálunk a kitüntetéshez és köszönjük az egyesületünkért végzett munkát!

Részlet a Füzesabonyi Városi Televízió műsorából: https://youtu.be/DtFjDhBgFpw