Divatbemutató Jordániában

Június 3-án Jordánia fővárosában, Ammanban Magyarország Ammani Nagykövetségének kezdeményezésére, és az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának felkérésére a Népművészeti Egyesületek Szövetsége egy divatbemutatót szervezett, melynek keretében 10 magyar divattervező alkotásaival ismerkedett meg a közönség.
Az egész estés eseményen jordániai üzletemberekből, politikusokból, valamint Jordániába akkreditált nagykövetekből és a Jordániai Magyar Klub tagjaiból álló közönség ízelítőt kapott a hazai viselet- és ékszertervezők munkáiból.
A divatbemutató kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a divattervezők ötvözzék a tradicionális motívumokat, anyagokat, formákat a jelenkor öltözetével. A rendezvény fogadással zárult, ahol vendégek megkóstolhatták a magyar gulyáslevest, valamint libamájból készült ételek is szerepeltek a hungarikum ételek listáján.
A divatbemutatón résztvevő tervezők névsora: Anni Pásztor, Attalai Zita, Hampel Katalin, Bárczi Erika és Hargitay-Nagy Zsuzsa (Igéző), Katrics Krisztina (Örökség), Molnár-Madarász Melinda (Meyke), Papp Csilla, Stumpf Imre (Soutache), Torba Ildikó, dr. Tóthné Kőrösi Zsófia, Papp Erzsébet (ZEMA).