Elkészült az Aldebrői Emlékpark körútja

2017.  június 24-én vette kezdetét  a II.  Aldebrői Fafaragó tábor A Heves  Megyei Kereskedelmi és IparkamaraAldebrő Község Önkormányzata és a  Heves Megyei  Népművészeti Egyesület  együttműködési szerződése szerint. A hét szorgalmas munkával telt,  hogy a vasárnap 12 órakor  megtarthassák a  az Aldebrői Történelmi Emlékpark tizenhét állomásból álló körútját.

Az Aldebrőért Alapítvány gondoskodott a  faragók ellátásáról, hogy csak az alkotásra tudjanak koncentrálni. Megfeszített munkával  elkészültek  a képek és a tartó szerkezetek. Felállításra kerültek  a park  megfelelő helyén, hogy időrendben  megmutassák  Aldebrő és a magyar történelem sorsfordító pillanatait.   Az avatásra június 02-án  12 órakor került sor, a szervezők,  az alkotók és  a község lakossága előtt. Wingendorf János  polgármester köszöntője után Herman István  beszédében   a múlt ápolásának fontosságáról  beszélt. Kiss István, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a  faragók munkáját értékelte milyen nagy, és önzetlen munkát végeztek  a mesterek, név szerint Balatoni Tibor,  Barta Zsolt, Czipó Tamás, Erdélyi László, Farkas József, Molnár  János, Szabó József, Trajmár Gyula, Varga Csaba és Kiss István.  

Az avató beszédeket követően a megyében egyedülálló faragott Emlékparkban Kiss István  a tábor vezetője és  az Emlékpark tervezője  rendhagyó történelem óra  keretében ismertette            egyenként  a park  állomásait. A közönség  lelkesen kísérte végig a körúton. A képek előtt  elhaladva elismerésüknek adtak hangot, köszönve a  faragók kiváló munkáját.

Az Emlékpark  tovább  növeli  a  község hírnevét, ismertségét. hiszen  országos hírű  alkotást hoztak létre, mely idegenforgalmi látványosság is lesz. Az EMLÉKPARK  hirdeti, hogy a Heves  Megyei Kereskedelmi és IparkamaraAldebrő Község Önkormányzata és a  Heves Megyei  Népművészeti Egyesület összefogása nem csak a múltnak állít emléket, hanem követendő példát is állít az alkotni vágyó, szebb, élhetőbb környezetre vágyakozóknak.

                                                                                                  

képek, videó:

Tábor  és avatás: https://goo.gl/photos/kSsK4xzChhbko9pR8

M1 Riport: https://www.facebook.com/KissIstvanFafarago/videos/819695701527275/

Heol cikk: http://www.heol.hu/heves/kozelet/felavattak-az-aldebroi-emlekpark-korutjat-735718/