Fafaragó szakkör: az ékrovástól a rézbeverésig

Varga Csaba fafaragó két egyesületnek is oszlopos tagja. A Heves megyei Népművészeti Egyesületben és a Fehérvári Kézművesek Egyesületében is kiveszi részét a munkából. A hozzá hasonló, önzetlen szakembereken múlik, hogy a következő generáció megszerezze és megőrizze őseink felhalmozott kézműves tudását.

Ingyenes fafaragó szakkör indult a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében a Kézművesek Házában. A nyitó alkalommal mintegy húsz érdeklődő jelenlétében kezdődött meg az első foglalkozás. „….régóta érlelődik a gondolat, hogy ami tudást fölhalmoztunk, ismeretet megszereztünk: adjuk át a fiataloknak ” – mondta Varga Csaba, a szakkör vezetője. A foglalkozások során a pásztorfaragás fortélyaival ismerkedhetnek a résztvevők. Ennek motívumvilágát bemutatva a jövő nyár elejéig tartó foglalkozásokon óhatatlanul utalások esnek majd a magyar történelemre, népi hagyományokra, művészettörténetre – ahogy az aktuális téma és a motívum megkívánja.

Örömünkre  szolgál,  hogy  egy  kedves  tagunk, egy  kiváló  szakember taníthatja  a faragás  tudományát  Fejér  megyében.