Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéje

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2018-ban is megrendezésre került a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéje, a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), Hagyományok Háza szervezésében.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai üzenete 2018-ban: „A holnap örökségének átadása”

Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak. De a megyei napilapok is hírt adtak róla. Így a Heves Megyei Hírlapban is megjelent, hogy a Bőrműves Alkotóház Tiszafüreden az idén is csatlakozott ehhez rendezvényhez,  melyet Horváth Tibor  népi iparművész, népművészet  mestere,  Horváth Tiborné  népi iparművész,  bőrművesek  vezetnek.

Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassuk, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói a tradicionális kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói.

Az országos rendezvényre ez évben április 6-7-8-án került sor. Ezen a három napon országszerte kinyitottak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek ismerkedhetnek meg a népi kézművesség különböző területeivel.

2018. április 6.-án mesterség bemutatóra és foglalkoztatásra, 7.-én íjászattal való ismerkedésre, 8.-án jurta látogatásra lehetett jelentkezni.

A Bőrműves Alkotóház Tiszafüreden egész évben várja az érdeklődőket.