Nyárünnep a Verpeléti Óvodában

Közel 170 fő gyermek és családjuk részére tartott a Verpeléti Óvoda színes mozgalmas nyárindító ünnepet 2022.05.27-én. A programra ünnepi díszbe öltözött az óvoda udvara, ahol sokféle kézműves foglalkozáson vehettek részt a falu fiataljai és családjaik.
Egyesületünket Tóth Lóránt fafaragó, Mucsonyi Zsolt kosárfonó és népi játszóházvezető illetve Vigh Ilona bútorfestő képviselte, akik háromféle kézműves foglalkozást tartottak.
A kézműveseink asztalánál fajátékokat, rongybabát és csuhé szitakötőt készíthettek a jelentkezők. Jó volt látni, hogy a pár éves gyerekek is milyen érdeklődéssel fordultak a kézművesekhez. A tárgyalkotás igazi családi program volt, hiszen az óvodás gyermekeket az alkotásban szüleik segítették.
A hangulatos programon ezen felül még más hagyományt is megismerhettek a gyerekek. Kipróbálhatták a csigacsinálást, díszíthettek mézeskalácsot, illetve megkóstolhatták a falu egyik hagyományos ételét, a herőcét. Mindeközben pedig népzene csalogatta táncra az apró lábakat.
Az óvodai évzárás színes forgataga igazán méltó kezdete volt a nyárnak, más óvodák részére is utánozásra méltó családi esemény.
Vígh Ilona