tanulmány út

Palóc hagyományok és értékek - Hollókő

Hollókő hazánk legismertebb élő skanzenje. A Cserhátban fekvő zsákfalu egy utcája és vára tökéletes kirándulóhely.
Az 1987 óta az UNESCO kulturális és természeti világörökségi listáján szereplő Hollókő-Ófalu a palóc hagyományok megőrzéséről és népi építészeti stílusáról ismert világszerte. Ezzel a palóc gyöngyszemmel ismerkedtünk meg tanulmányutunkon.
Bérelt autóbusszal utaztunk Hollóköre, a Városi Civil Alap támogatásával. Utunk során elkezdett esni a hó, és mire megérkeztünk a szűz hó betakarta a palóc csodát.

Zalai tanulmányút

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület pályázatot nyert a CSSP-E-TARGYALKOTO-SZ-2019-0036 azonosítón nyilvántartásba vett, „Tudásátadás, szakmai tapasztalatcsere” című projekttel, melyet a pandémia miatt csak 2021. októberében tudott megvalósítani.

Tanulmányút Somogyba

A Heves Megyei  Kereskedelmi és Ipar Kamara  és   a Heves Megyei  Népművészeti  Egyesület  sikeres együttműködési megállapodása alapján  meghívást kaptunk  az  "Ezer év kézművesség a Kárpát-medencében" rendezvény- sorozat és konferencia  Somogy megyei  eseményeire.

Tanulmány út Prágába

A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2014. nov.30. – dec.05.között kézműves szakmai tanulmányutat szervezett Prágába, Herman István kézműipari alelnök vezetésével. A Tanulmányúton 22 vállalkozás, kézműves vehetett részt.

A tanulmányút célja volt, hogy kézművesek, szakoktatók, vállalkozások képviselői betekintést nyerjenek a csehországi kézműves hagyományokba, a tanulóképzésbe, az utánpótlás nevelésbe és megismerkedjenek a cseh kultúrával, pedagógiával és kézműves tanulási módszerekkel.

A tanulmányúton a Heves megyei Népművészeti Egyesületből 4 fő vett részt.

Oldalak

Subscribe to RSS - tanulmány út