Szent Korona Kilátó avatása Kisgyőrben- 2021.08.28.

Kisgyőrben felavatták a Szent Korona kilátót. Nagyszámú meghívott és érdeklődő előtt, Kékedi László Vilmos, Kisgyőr polgármestere az átadón tartott köszöntőjében kihangsúlyozta:
„A Szent Korona-kilátót három évvel ezelőtt álmodtuk meg. Köszönöm mindenkinek, aki ennek az álomnak a megvalósításában bármilyen szerepet is vállalt. A munka is, és a dicsőség is közös.”
Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, valamint a Pénzügyminisztérium államtitkára Orbán Viktor, miniszterelnök üzenetét tolmácsolta.
Végezetül Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke elmondta, nagy öröm számára, hogy az akadémia számos tagja hozzá tudott járulni a maga módján ahhoz a bámulatos teljesítményhez és munkához, amelynek eredménye az átadón látható volt.
A Szent Korona kilátóhoz vezető Király sétány szobrait Kiss István fafaragó népi iparművész tervezte meg és elkészítette Szent István szobrát. A tervek alapján Szent Lászlót Balatoni Tibor , IV. Bélát Bálint József faragta meg. a Király sétány többi szobra a következő táborok alatt készül el.
képek : https://photos.app.goo.gl/69RYMM99Hyhj72nP8
képeket Kiss István készítette