FESTUM HÍRLEVÉL - NYÁRI VÁSÁROK 2013.

III. Pannonhalmi Borvidéki Pincefesztivál 2013. június 7-8-9.
Helyszín: Nyúl – község és a Vaskapu pincesor
Jelentkezési határidő: 2013. május 20.
Nyúl község és a Pannonhalmi Borvidék Hegyközsége támogatásával, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál a festői fekvésű pincesoron. A nyúli Vaskapu utcai pincesoron „nyitott pincékben” és pavilonokban péntek estétől vasárnap estig folyamatos borkóstolás mellett számos zenei és népi hagyományőrző program, gyerekprogram, pincesori muzsika várja a hazai és külföldi turistákat egyaránt. A rendezvényre a belépés díjtalan!  Információ a részletes programról: www.borpromo.huhttps://hu-hu.facebook.com/Pannonhalmi.Borvideki.Pincefesztival

Területfoglalási díj péntek estétől – vasárnap estig:

Kézműves portékákat árusító mestereknek, kiállítóknak: 20.000,- Ft + 27% ÁFA, amely magában foglalja az általunk biztosított nyitott faszerkezetes vásári standot. Saját, nyitott kizárólag faszerkezetes standdal érkezőknek: 9.000,- Ft + 27% ÁFA/fm a területfoglalási díj. Mesterség bemutatóval érkező kézműveseknek, egyesületeknek max. 50% területfoglalási díjkedvezmény.

Gasztronómiával, látványkonyhával érkezők részvételi feltétele külön megállapodás alapján.

V. MAGYAR VISELET ÜNNEPE
2013. július 5-6-7.

www.magyarviseletunnep.hu
Helyszín: BAJNA Község Kastélykertje, terei, utcái, Templom

Jelentkezési határidő: 2013. június 20.

A rendezvény Budapest közelében, a fővárostól 40 kilométerre, a Gerecse szívében a magyar nyelvterület kulturális és művelődési értékeit centralizálva ötödik alkalommal kerül megrendezésre. Nép és világzenei koncertek, táncegyüttesek mellett az 500 főt felvonultató Magyar Viselet mustra, történelmi hagyományőrzők találkozója, gyermekprogramok várják a közönséget. Ízelítő a fellépőkből: HOLDVIOLA, MUZSIKÁS, VIVAT BACCHUS, BALKÁN FANATIK, CSILLAGSZEMŰEK TÁNCEGYÜTTES, MYSTERY GANG, FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM…

Területfoglalási díj péntek délutántól – vasárnap estig:

Kézműves portékákat árusító mestereknek, kiállítóknak: 20.000,- Ft + 27% ÁFA, amely magában foglalja az általunk biztosított nyitott faszerkezetes vásári standot. Saját, nyitott faszerkezetes standdal érkezőknek: 9.000,- Ft + 27% ÁFA/fm a területfoglalási díj. Mesterség bemutatóval érkező kézműveseknek, egyesületeknek előzetes megállapodás szerint max. 50% területfoglalási díjkedvezmény. Hagyományos viseletet készítő mesterek, népművészek; zsűrizett öltözékeket bemutató iparművészek, tervezők részére a részvételt térítésmentesen biztosítjuk.

Borászatok, hazai kézműves sörfőzdék részvételi díja:

Saját faházzal: 50.000,- Ft + 27 % ÁFA

Bérelt faházban 2m x 2m: 60.000,- Ft + 27 % ÁFA

Gasztronómiával, látványkonyhával érkezők részvételi feltétele külön megállapodás alapján.

Területfoglalási díj péntek délutántól – vasárnap estig az ingyenes látogatható Fő téren (itt színpadi programok nincsenek és korlátozott számban fogadunk jelentkezést):

Kézműves portékákat árusító mestereknek, kiállítóknak: 25.000,- Ft + 27% ÁFA, amely magában foglalja az általunk biztosított nyitott faszerkezetes vásári standot. Saját, nyitott faszerkezetes standdal érkezőknek: 12.000,- Ft + 27% ÁFA/fm a területfoglalási díj. Mesterség bemutatóval érkező kézműveseknek, egyesületeknek előzetes megállapodás szerint max. 50% területfoglalási díjkedvezmény. Hagyományos viseletet készítő mesterek, népművészek; zsűrizett öltözékeket bemutató iparművészek, tervezők részére a részvételt térítésmentesen biztosítjuk.

20. VÍZ-ZENE-VIRÁG FESZTIVÁL
2013. június 28-30.

www.tataifesztival.hu
Helyszín: Tata – vár és tópart

Jelentkezési határidő: 2013. június 15.

A tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál idén 20. jubileumát ünnepli! Megújult arculattal, új programokkal, és 5 színpaddal várunk Tatára minden korosztályt hazánk legnépszerűbb zenekaraival, valamint egyedülállóan színes kulturális-, virág-, sport- és gyerekprogramokkal.

Területfoglalási díj a 3 napra rendezvényhelyszínek szerint:

A fesztivál központi helyszínén, a Várkanyarban a Kastélyig, a Kastély sétányon és Tóparton a Kőkorsóig:

Kecskelábú, faszerkezetes vásári stand:        48.000 Ft + 27 % ÁFA
Saját stand (lehetőség szerint faszerkezetes): 20.000 Ft + 27% ÁFA / fm

A fesztivál új helyszínén – a Tóparton a Kőkorsótól a Blues színpadig és a Hajdú utcában, valamint a várban és a várkanyarban a nagyszínpad utáni sétányon:

Kecskelábú, faszerkezetes vásári stand:        45.000 Ft + 27 % ÁFA
Saját stand (lehetőség szerint faszerkezetes): 17.500 Ft + 27% ÁFA / fm

Mesterség bemutatóval érkező kézműveseknek, egyesületeknek előzetes megállapodás szerint max. 50% területfoglalási díjkedvezményt adunk.

CHRONICA HUNGARICA – Budavári Történelmi Játékok

2013. augusztus 2-3-4.

www.szazadokoroksege.hu

Helyszín: Budapest – Budavári Palota

Jelentkezési határidő: 2013. július 15.

Európában egyedülálló módon a főváros történelmi kulisszái adnak otthont a nagyszabású történelmi projektnek a CHRONICA HUNGARICA - Budavári Történelmi Játékok c. rendezvénynek. Számos hagyományőrző szervezet közreműködésével és a Magyar Tudományos Akadémia szakmai együttműködésével valósítjuk meg első alkalommal a Mátyás évfordulóhoz kötődően a Chronica Hungarica - Budavári Történelmi Játékok rendezvényt, mely kiemelt kulturális és gasztronómiai tartalommal és nemzetközi együttműködéssel egy valóságos történelmi időutazás. A Budavári Királyi Palota monumentális történelmi kulisszái között új életre kel Mátyás király és a Hunyadiak udvara. A várban a több helyszínen zajló események egyikében betekinthetünk e dicsőséges magyar történelmi korok király és udvartartási teendőibe, miközben zajlik az élet a palota udvarain. A középkori piactéren portékáikat kínálják a mesteremberek. Mutatványosok és csepűrágók szórakoztatják a pórnépet, a katonaság pedig gyakorlatozik a következő hadjárat és török portya előtt. A híres középkori hangulatot idéző historikus énekmondók, muzsikusok, koncertek, viselet bemutatók kiállítás és reneszánsz bál három napon keresztül szórakoztatja a nagyérdemű publikumot. A középkori hangulat korhű felidézéséről jelmezes művészek, szakácsok, vásárosok és számos híres magyar és Európából több helyről érkező külföldi történelmi hagyományőrző katonai alakulat gondoskodik. A látványosságok sorában interaktív programok is helyet kapnak, mint a középkori konyha, apródiskola, lovagi játékok, reneszánsz játszóház és szabászat, ezek segítségével minden korosztály részt vehet azon az időutazáson, ami feltárja és különleges és egyedi módon mutatja be hazai és külföldi turistáknak és a budapesti látogatóknak egyaránt a Budai Vár történetét. A Budapesti Történeti Múzeummal kialakított együttműködésünk részeként a barokk terem komoly zenei hangversenyeknek és interaktív zenés tárlatvezetésnek ad helyet. Terveink szerint a Budapesti Történeti Múzeum valamint a Magyar Nemzeti Galéria kiállításait egységes belépővel tekintheti meg a közönség.

Területfoglalási díj a 3 napra rendezvényhelyszínek szerint:

A Hunyadi udvar korhű hagyományőrző középkori vásárterére kizárólag a kornak megfelelő viseletben és portékával várjuk kézműves mesterek, egyesületek jelentkezését!(Igény esetén viseletben, jelmezben segítséget adunk.) A rendezvény ezen helyszínére mesterség bemutatóval jelentkező kézműveseknek, céheknek, egyesületeknek  korlátozott számban min. 50 % kedvezményt adunk!

Kecskelábú, faszerkezetes vásári stand:        40.000 Ft + 27 % ÁFA

Saját stand (kizárólag faszerkezetes):            15.000 Ft + 27% ÁFA /fm

A rendezvény vásár utcáiban és terein:

Kecskelábú, faszerkezetes vásári stand:        45.000 Ft + 27 % ÁFA
Saját stand (kizárólag faszerkezetes):            20.000 Ft + 27 % ÁFA /fm

2mx2m-es faház:                                           70.000 Ft + 27 %  ÁFA

Magyar Királyi Borudvar a Bonfini kertben:

2mX2m-es faház: 130.000 Ft + 27% áfa/ 3 nap

4mX2m-es faház: 180.000 Ft + 27% áfa / 3 nap

Gasztronómiával, látványkonyhával, középkori hagyományőrző étkekkel érkezők részvételi feltétele külön megállapodás alapján.

Minden saját faházzal és standdal jelentkező kiállítót kérünk, hogy küldjön fotót a megjelenésről!

Fizetési engedmény!

Azon kézműves kiállítók, akik 2013. május 20-ig legalább két rendezvényünkre jelentkeznek és azok területfoglalási díját ezen időpontig befizetik 20 % kedvezményt biztosítunk a fent meghirdetett árainkból.

Szeretettel várjuk javaslatait, kérdéseit és jelentkezését rendezvényeinkre.

További részletes információ: www.festumrendezveny.hu

Online kitölthető jelentkezési lap:

http://www.festumrendezveny.hu/kalendarium/vasarozoknak/

email: vasar@festumrendezveny.hu

Címkék: