"Vándorló fazekas segédek" - Pályázat

A NESZ Országos Fazekas Szakmai Bizottsága „Vándorló fazekas segédek” címmel 2012-ben hagyományt teremtő szándékkal pályázatot írt ki, tehetséggondozás céljából 35 év alatti végzett fazekasok számára. 2013-ban a második alkalommal a pályázat az alábbiak szerint kerül meghirdetésre:
Fiatal Fazekas Kollégánk!
Hozd el 3 általad legszebbnek gondolt edényedet (tárgy együttes egynek számít)! Lehet ez akár új alkotásod, vagy olyan is, amit már máshol bemutattál. Lehet akár más pályázaton díjazott, vagy egy-egy olyan szépség, amit jó ideje féltve őrzöl, vagy éppen most hűl éppen a kemencédben.

A Fazekas Szakmai Bizottság által legnívósabbnak ítélt munkák alkotója – egyetlen fazekas – jutalma az lesz, hogy 2013. évben 1-1 hetet tölthet a Fazekas Szakmai Bizottság fazekasainál valamint azokban a fazekas műhelyekben, melyekben szintén szívesen látják a „vándort” (tavaly 10 fazekas fogadta be a nyertes Csizmadia Katalint) A kiválasztott részt vehet a fazekasműhely munkájában és a mester szállásra és étkezésre is vendégül látja. A befogadó mesterekhez való eljutáshoz szükséges útiköltség a Népművészeti Egyesületek Szövetsége ajándéka.

Munkáid mellé csatolj egy önéletrajzot és fazekas végzettségedet igazoló okmány másolatát. E pályázat célja, hogy kiírói elősegítsék a fiatal fazekasok szakmai tehetséggondozását. A Népművészeti Egyesületek Szövetségének Országos Fazekas Szakmai Bizottságának tagjai: 

  • Fazekas Ferenc Nádudvar
  • Csuti Tibor Zalaegerszeg
  • Horváth Ágota Pécs
  • Magyar Zita Debrecen 
  • Szűcs Imre Tiszafüred

Eredetileg tehát a díj ötheti vándorlás a mesterek közt. Amennyiben további fazekasok is felajánlják az egy heti koszttal, kvártéllyal való befogadást, a díj annyival nagyobb és tovább tartó lehet. Várjuk a fazekas mesterek csatlakozását megköszönve a tavaly csatlakozó kollégáknak az Jelentkezés: 2013. Október 31-ig a nevezési szándék eljuttatása Horváth Ágotához horvath.agota.pecs@gmail.com vagy 7631 Pécs Kispostavölgy 58. (88) címre Információ tel: 06-72-440244 vagy ++6-30-5484628

Munkák beadása: 2013. november 05-ig a pályázni szándékozókhoz legközelebbi fazekas-bizottsági taghoz.(pontosítás Horváth Ágotával) 
Kiállítás megnyitás: 2013. november 12-én Debrecenben lesz.