Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Ünnepváró forgatag címmel hirdette meg három napos családi rendezvényét a Hagyományok Háza 2023. dec. 8-10 között.
Ezen az adventi hétvégén számos program várta az ide betérőket.
Az ajándékkészítő műhelyekben bárki elkészíthette személyes karácsonyi ajándékát.
Az ünnepváró vásárban több mint negyven árus kínálta az egyedi, kézzel készült remekműveket: szebbnél szebb ékszereket, játékokat, a háztartásban használt praktikus eszközöket, textileket, dísztárgyakat, öltözetdarabokat és kiegészítőket, amivel nemcsak szeretteiket lephetik meg, hanem segíthették az alkotókat abban, hogy a jövőben is megmaradhassanak mesterségüknél és hasonló csodákkal örvendeztethessék meg közönségüket.
A kötetlen programok mellett számos izgalmas előadásra is jegyet válthattak az érdeklődők. A december 8-10-ig tartó programsorozat első napján a Hagyományok Háza karácsonyi rajzpályázatának díjátadóját és kiállításmegnyitóját tekinthették meg, ezzel párhuzamosan pedig egy tárlatvezetésen vehettek részt a Miska – múltidéző borosedények című kamarakiállításon.
December 9-én szombaton a Guliba Társulat és Bumberák Maja várták előadásaikkal a kicsiket az Átriumba, valamint egy gyermekeknek szóló főzőworkshopon is részt vehettek Katlan Tóni vezénylésével. Az átriumban előbb a Kerek egy ég alatt… című mesés-énekes homokrajz produkció került színre Navratil Andrea, Sz. Nagy Mária és Demeter László közreműködésével, este pedig a Magyar Állami Népi Együttes produkcióját tekinthették meg a nagyobbak.
Vasárnap a Bahorka Társulat: Téli mese produkciójában gyönyörködhettünk.
Mesemondás, bábelőadás, aprók tánca és adventi ringató mind-mind az ünnepi programsorozat része volt.
A Heves Megyei Népművészeti Egyesületet Torba Ildikó szűrrátét készítő népi iparművész képviselte ajándéktárgyaival a kézműves vásárban.