Bőrműves foglalkozások Lázáron

Horváth Tibor,  bőrműves, népi iparművész, a Népművészet Mestere  Erdélyben, Lázáron, tartott kézműves foglalkozásokat, gyermekeknek  és  felnőtteknek.

„Kézműves foglalkozás kezdődött hétfőn reggel 9 órától a Lázári Református Egyházközség gyülekezeti termében. Magyarországról Tiszafüredről érkezett Horváth Tibor bőrműves mester, a Népművészet mestere cím birtokosa aki bevezeti gyermekeinket a bőrművesség alapjaiba és igyekszik felhívni a figyelmet erre a különleges kézműves mesterségre... művészetre. Különleges kis karkötők készültek a mester útmutatásai szerint a gyermekek munkái és sikerélményei közepette és bizony úgy a gyermekeket, mint a felnőtteket lenyűgözött ez a méltatlanul mellőzött szakma amint picikét a széleiből csipegethettünk a mester ügyes és tudatos útmutatásainak köszönhetően. A foglalkozás különlegessége, hogy Tibi bácsi mester minden gyermeknek egyenként megmutatja és segíti a bizonyos munkafázisok elvégzését és mégis minden gyermek számára mint saját munkájának öröme születik meg a "végeredmény". Jujj, de jól indult a hét...”   írják  lelkes  beszámolójukban a Lázári Keresztyén Generációk Egyesülete képviselői.

A következő napok is bővelkedtek eseményekben, hiszen Horváth Tibor bőrműves mester tartogatott meglepetéseket a tanulni vágyó, ügyes gyerekek számára., majd foglalkozás után megkínálta a gyerekeket általa hozott hevesi dinnyével, később íjászkodott mind a gyerekekkel, mind pedig az energiáikkal nem bíró , de főleg a kíváncsiságaikkal nem bíró- felnőttekkel is.