Divat a Hagyomány - Hazafelé! Kiállítás megnyitó

Különleges és egyedülálló kiállítás megnyitó. Berzeviczy-Fehér Jánosné, "a mi Ircsink" életének 70., munkásságának 40 éves jubileuma alkalmából kiállítást rendezett a szülői házában, Fedémesen. Ruháinak ihletője a hagyományos palóc viselet, de az ő kezei között ezek megújulnak, megmutatják az alkotó egyéniségét is.
„Fedémes a palócföld gyöngyszeme. Itt láttam meg a Napvilágot, itt tettem meg az első lépéseket, öltögetéseket. Bár az élet elsodort onnan, de mindig ott voltam otthon. A közel 40 év alatt elkészített viseleteim most mind együtt lesznek. Haza viszem oda, ahonnan elindultam, ahol nyugszanak a Szüleim, őseim, akiknek hálával tartozom, hogy köztük élhettem, hallhattam tanításaikat.” vallja az alkotó.
Hazafelé, mert minden út hazafelé visz és végül mindenki haza talál. A "divat a hagyomány" is visszatért oda, ahonnan elindult Fedémesre, a szülői házba. A szülői ház újra megtelt élettel, a múltból gyökerező palócviseletei új életre keltek, most haza találtak, együtt vannak, a nagy álom teljesült!
A kiállítás megnyitón Válóczi István Fedémes polgármestere, Igyártó Gabriella a Nesz ügyvezető igazgatója köszöntötte a Mestert és az ünnepségen résztvevőket. Kékedi László MMA tagozatvezető üzenetét Kiss István HMNE elnök tolmácsolta. Molnár-Madarász Melinda, MEYKE divattervező, designer bensőséges, baráti beszédével nyitotta meg a kiállítást. A megnyitón az ünnepelt családtagjai zenéltek, énekeltek. A fedémesi asszonykórus pedig népdal csokorral köszöntötte a jelenlévőket.
Az ország minden sarkából összegyűlt barátok, tisztelők érdeklődve özönlötték el a kiállítótérré vált szülői házat, mely ilyen sokadalmat régen nem látott.
A kiállítás 2022. november 30-ig látható.

A megnyitó képei: https://photos.app.goo.gl/n3TpT9a24SKTw8V78
A kiállítás képei: https://photos.app.goo.gl/fumXZ1vM1VKwwudj9
Riport az M1 Ma reggel műsorában:https://youtu.be/JbPpOBubr7I