folkTREND – A hagyomány a régi, a stílus új

2017. december 13-án második alkalommal rendezte meg a Földművelésügyi Minisztérium a „folkTREND – A hagyomány a régi, a stílus új” elnevezésű divatbemutatót a tradíciókon alapuló, mégis modern, a hétköznapokban is hordható viseletek népszerűsítése érdekében.  

Az idei hungarikum pályázat témája az olyan öltözetek és kiegészítők tervezése volt, amelyek alapját a tradicionális formavilág, díszítmény, alapanyag vagy technika jellemzi. A tavaly felvonult ismert tervezők mellett, az idei évben a pályázat nyertesei számára is megnyílt a lehetőség, hogy újonnan készített kollekcióikat bemutassák a „folkTREND” divatbemutatóján.

A színvonalas rendezvény a hazai divat eszközeinek segítségével előmozdítja közös értékeink minél szélesebb körben való megismertetését.

Egyesületi tagunk Torba Ildikó szűrrátét készítő népi iparművész, Szombati Klára viseletkészítővel közösen nyújtott be sikeres pályázatot és mutathatták be szűrvirágos kollekciójukat a rendezvényen. Ruháikon a színes rátétek a hagyományos technikával, aprólékos kézi munkával kerülnek felvarrásra a mai elvárásoknak megfelelő, magas minőségű alapanyagokra. A modern formák és a díszítés egyedisége elegáns megjelenést biztosít, ezért ezeket az öltözeteket akár különleges események alkalmával is viselhetik a hölgyek.