HMNE-40 Ünnepi közgyűlés

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület 1982. október 02-án alakult meg. A 40. évforduló tiszteletére Ünnepi Közgyűlést hívott össze 2022. október 07-re, a Bartakovics Béla Közösségi Ház dísztermébe. A közgyűlésen az egyesület 43 tagja jelent meg.
Az ünnepi közgyűlésen jelenlévő vendégek átadták üdvözletüket és
Kiss Gabriella alelnök a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Farkas Attila alpolgármester Eger városa, Bereczné Zsuzsa a Matyó Népművészeti Egyesület, Pataki Miklósné a Csillagvirág Népművészeti Egyesület, Báder Miklósné a Hevesi Háziipari Szövetkezet nevében köszöntötték a 40 éves egyesületet.
Berzeviczy-fehér Jánosné és Varga Csaba elnökségük idejéről emlékeztek meg. Kiss István elnök külön köszöntötte a legfiatalabb ( Szabó Dániel ) és a leg idősebb tagot ( Alagyi Jánosnét) , majd ismertette a jelen eredményeit .
A köszöntők után a vezetőség beterjesztésére, Baji Imrénét és Somfai Tibornét az egyesület érdekében és a népművészetért végzett hosszú és odaadó munkájáért TISZTELETBELI TAGNAK egyhangú döntéssel megválasztotta.
Az ünnepi közgyűlésen került bemutatásra, és átadásra a Számadás című könyv, melyet a Csoóri Sándor alap támogatásával adott ki az Egyesület.
Kiss István a könyv szerkesztője és felelős kiadója ismertette a könyv elkészültéhez vezető utat. Bemutatta a szerkesztő bizottságot, Nagyné Váradi Annát, Torba Ildikót és Berzeviczy-Fehér Jánosnét, akik segítségére voltak a munkában. A könyv összefoglalja az eltelt negyven évet, bemutatja a tagjainkat és megemlékezik halott mestereinkről is, összesen 210 oldal terjedelemben.
Az ünnepség zárásaként elfújtuk a gyertyát az egyesület születésnapi tortáján, melyet jóízűen elfogyasztott a jelenlévő közönség.
Az jubileumi program kiállítás megnyitóval folytatódott…
Képek: https://photos.app.goo.gl/ndUhKnbsArJX13rj9
videó: https://youtu.be/S6Sl5V03Chk
https://youtu.be/lZdWN5POviw