Magyar Népdal Napja 2017

Szeptember 16-17-én a martonvásári Brunszvik-kastély melletti főtéren rendezték meg a Magyar Népdal Napját.

Az esemény a bizonyíték a népzene elevenségére, hogy ma is képes hatni több generációra. Magas minőségű muzsika, túláradó érzelmek, lelki azonosulás fogta össze a mára fogalommá vált rendezvényt.  Rendkívül gazdag programmal várták az idelátogatókat.

Középpontban a népdal, a népzene és a hagyományőrzés, ugyanakkor a rendezvény nem kizárólag az autentikus magyar népdal és népzene ünnepe, hanem befogad minden olyan magas minőségű előadást is, amely abból táplálkozik.

A világban is az egyik leggazdagabbnak és legváltozatosabbnak tartott magyar népviseletek mai értelmezése ugyancsak a folklór fennmaradását és tovább élését bizonyítja.

Nagy tetszést aratott a népi divatbemutató a Dűvő zenekar kíséretével és Beszprémy Kata konferálásában. Egy komplett produkciót láthattunk. Szebbnél szebb ruhákat, melyeket profi táncosok varázsoltak élővé. 

Egyesületünket méltó módon képviselte Berzeviczy-Fehér Jánosné, népi iparművész, Népművészet Mestere modern palóc viseleteivel és Torba Ildikó népi iparművész szűrrátéttel díszített öltözeteivel.

Fotó: Balla Gemma