Számadás – könyv bemutató

Számadás címmel jelent meg a Heves Megyei Népművészeti Egyesület életét bemutató könyv.
Az alapítástól, 1982. október 02-től eltelt 40 évet igyekszik összefoglalni 210 oldalban a kiadvány .
A könyv szerkesztője Kiss István elnök, aki a grafikai megjelenést is megtervezte. A szerkesztőbizottság tagjai Berzeviczy-Fehér Jánosné, Nagyné Váradi Anna és Torba Ildikó voltak.
A Számadás az elnökök üzenetével indul. Ismerteti az egyesület történetét, számba veszi az alapító tagokat. Bemutatja az elért eredményeket, kitüntetéseket, díjazásokat. Az egyesület tevékenységét meghatározó nagy projektek is bemutatásra kerülnek, mint az „Újra öltünk és örökítünk” program, a Viseletkonferenciák, vagy az Aldebrői Fafaragó táborok munkája a szakkörök tevékenysége mellett.
Megemlékezünk a Hírmondó indításáról, mely a honlapunk elődjének is betudható.
A Számadás másik nagy része a tagok bemutatása. Itt minden tag életrajza és portréja látható, a tárgyalkotók műveit is bemutatja a kiadvány.
Végezetül számba vesszük elhunyt tagjainkat.
A Számadást minden tagunk megkapta, vagy később eljuttatjuk részükre. Az Országos Széchenyi Könyvtár 6 db „köteles példányt” kapott. a Bródy Sándor Megyei Könyvtár részére Kiss István elnök 5 példányt adott át.
A Számadás elkészültét a Csoóri Sándor Alap támogatta.
A könyvből korlátozott mennyiség megvásárolható. Érdeklődni Kiss István elnöknél lehet, a +36209650245 számon, vagy a kissistvan@kissi.hu email címen.