Táncháztalálkozó-2024

Április 5. és 7. között rendezték meg a 43. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt a Papp László Budapest Sportarénában, mely a Táncház Egyesület rendezésében, széles körű szakmai összefogással valósult meg.
A nagy múlttal rendelkező Táncháztalálkozóra nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem Európától Dél-Amerikáig érkeztek résztvevők. A Fonó és a Sportaréna 18 ország, több mint 20 ezer táncosától volt hangos: itt cifrázta a ritmust a magyar népzene iránt rajongó és azt amatőr vagy profi szinten művelő zenész- és táncos közönség három napon át.
A színpadon közel 2000 művész lépett fel.
A találkozó táncházak sorozata, amelyekbe szabadon be lehet állni táncolni. Ha valaki nem ismeri a táncokat, attól még nyugodtan beállhat a körbe, mert a jelenlévő lépésmesterek szívesen megtanítják.
A táncházak közben zajlanak a színpadi műsorok, folyik a kirakodó vásár.

A Táncháztalálkozó korosztálytól függetlenül mindenkinek nyújt szórakozást, így a legkisebbeket – a táncos programokon kívül – kézműves foglalkozások és játékok is várták.
Az esemény keretében adták át a Táncház Díjat és a Táncház Érmeket. A Táncház Díjat idén Sebestyén Márta népdalénekes kapta.
Fellépett az 50. jubileumát ünneplő Vujicsics együttes is Sebestyén Mártával. Első alkalommal mutatkozott be a találkozón a Kamasz Táncház a Sarjú Bandával, az érdeklődők megtekinthették a Foltin Jolán emlékére készült vándorkiállítást, továbbá meghallgathatták Novák Ferenc Tata előadását.
A népművészeti kirakodóvásáron zsűrizett termékek cseréltek gazdát, itt árulta portékáit egyesületi tagunk Torba Ildikó népi iparművész is.