Bemutatjuk tagjainkat

Munka a Bőrműves alkotóházban

Az ATV Hazahúzó műsora A Tisza-tavi régiót mutatta be. Igy jutottak el Horváth Tiborhoz és feleségéhez Csanálosi Katalin bőrművesekhez, akik, a tiszafüredi Bőrműves Alkotóházban dolgoznak, alkotnak és tanítják a mesterség minden csínját-bínját.
Tibor a Népművészet Mestere, Katalin Népi Iparművész és ebben a kis filmben a egy kis  ízelítőt adnak szakmájukból, művészetükből. A linkre kattintva lehet megnézni a filmet

http://youtu.be/lVDNg4zF2sY

Hagyományőrzés Tiszafüreden

Horvéth Tibor a jurtában

Az ATV Hazahúzó műsorában Tiszafüredről készített ismertetőt. Ennek keretében látogattak el Egyesületünk tagjához, Horváth Tibor Népművészet Mesteréhez, hagyományörzöhöz, hogy bemutassa a hagyományos jurtát, amelyből egy az udvarán áll. Nem csak a jurtát mutatta be, de mesélt az abban folyó élet részleteiről is. Egy érdekes, ismeretterjesztő filmet láthattok az alábbbi linkre kattintva:

http://youtu.be/HQW2dHdNH7Y

Bemutatjuk tagjainkat: Bódi Klára csipkekészítő, népi iparművész

Gyökerei a Nagykunságban vannak, Kunmadarason született. Itt tanulta meg  tizenegy évesen a csipkeverést. Közel négy évtizedes pedagógusi pálya után (óvónő, intézményvezető) terápiás célból vette elő újra a csipkeverő eszközöket. A negyven évnyi szünet alatt sem feledték ujjai az otthon tanultakat. Mint mondja: „ Azóta csipkézek jó kedvel a magam örömére és mások gyönyörűségére…”

Bemutatjuk tagjainkat: Boros József csontfaragó

Egerben él és alkot Boros József csontfaragó, Egyesületünk tagja. Műhelyéből szebbnél-szebb csontfaragások kerülnek ki.
Agancsok rózsáiba , csontokba készíti míves vadász jeleneteit, állat figuráit. Agancsfaragásokkal díszített evőeszközei, 
pohártartói a mindennapokat varázsolják ünneppé.
Munkáit házában kialakított magánkiállításon tárja az érdeklődők elé, mely megtekinthető Eger Kolozsvári út 20/A szám alatt.
Képgaléria megtekinthető ide kattintva.

Oldalak

Subscribe to RSS - Bemutatjuk tagjainkat