Bemutatjuk tagjainkat

Bemutatjuk tagjainkat: Szabó József fafaragó

A Heves Megyei Népművészeszi Egyesület videó sorozatot indított, hogy bemutassa tagjait és tevékenységüket.
Most Szabó József fafaragó mutatkozik be. Vall a kezdetekről és már nyugdíjasan megélt, aktív, fafaragással töltött időről. Fogadják szeretettel a 80. életévét betöltő fafaragót bemutató filmünket
A film: https://youtu.be/Y8kGPvQ5wvg

Bemutatjuk tagjainkat: Varga Csaba szaru, csont és fafaragó

A Heves Megyei Népművészeszi Egyesület videó sorozatot indított, hogy bemutassa tagjait és tevékenységüket.
A sorozat negyedik filmje Varga Csaba szaru, csont és fafaragót mutatja be. Fogadják szeretettel a sok oldalú, Király Zsiga-díjas mester gondolatait, az életről, a faragásról, és az egyesületről.

https://youtu.be/md_KvfjXBOk

Bemutatjuk tagjainkat: Balatoni Tibor fafaragó

A harmadik filmmel folytatódik tagjainkat bemutató sorozatunk.
Balatoni Tibor fafaragó haranglábak, szobrok domborművek készítője. Kopjafái emléket állítanak eseményeknek, személyeknek. Az aldebrői Szkíta parkba tervezett hídja nem csak a két partot, de a múltat és jövendőt is összeköti. Ismerjétek meg, és fogadjátok szeretettel Tibor gondolatait a fáról, a faragásról...
https://youtu.be/Dqxl9EGKTbw

Bemutatjuk tagjainkat: Torba Ildikó szűrrátét készítő

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület új videó sorozatot indított, melynek célja , hogy megismertesse népművészei tevékenységét. Most Torba Ildikó szűrrátét készítő népi iparművészt mutatjuk be. Ildikó a Heves Megyei Népművészeti Egyesületnek 2015. óta tagja. 2017-ben kapott népi iparművész címet. 2020-tól az egyesület titkára.

Velünk Élő Palóc Örökségünk

Lovászné Juhász Rita népi iparművész, Csokonai Vitéz Mihály díjas hímző, a magyar kultúra napja alkalmából a palóc örökség megőrzéséről, munkájáról adott on-line riportot....
A riportot a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft készítette.
https://youtu.be/D-vNuhCvpiA

Bemutatjuk tagjainkat: Kiss István fafaragó

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület új videó sorozatot indít, melynek célja , hogy megismertesse népművészei tevékenységét.
Elsőként Kiss István fafaragó, népi iparművészt mutatjuk be, aki 2002-től tagja az egyesületnek és 2017-től az elnöke is.
videó: https://youtu.be/bYxQr_tFuUc

Munka a Bőrműves alkotóházban

Az ATV Hazahúzó műsora A Tisza-tavi régiót mutatta be. Igy jutottak el Horváth Tiborhoz és feleségéhez Csanálosi Katalin bőrművesekhez, akik, a tiszafüredi Bőrműves Alkotóházban dolgoznak, alkotnak és tanítják a mesterség minden csínját-bínját.
Tibor a Népművészet Mestere, Katalin Népi Iparművész és ebben a kis filmben a egy kis  ízelítőt adnak szakmájukból, művészetükből. A linkre kattintva lehet megnézni a filmet

http://youtu.be/lVDNg4zF2sY

Hagyományőrzés Tiszafüreden

Horvéth Tibor a jurtában

Az ATV Hazahúzó műsorában Tiszafüredről készített ismertetőt. Ennek keretében látogattak el Egyesületünk tagjához, Horváth Tibor Népművészet Mesteréhez, hagyományörzöhöz, hogy bemutassa a hagyományos jurtát, amelyből egy az udvarán áll. Nem csak a jurtát mutatta be, de mesélt az abban folyó élet részleteiről is. Egy érdekes, ismeretterjesztő filmet láthattok az alábbbi linkre kattintva:

http://youtu.be/HQW2dHdNH7Y

Bemutatjuk tagjainkat: Bódi Klára csipkekészítő, népi iparművész

Gyökerei a Nagykunságban vannak, Kunmadarason született. Itt tanulta meg  tizenegy évesen a csipkeverést. Közel négy évtizedes pedagógusi pálya után (óvónő, intézményvezető) terápiás célból vette elő újra a csipkeverő eszközöket. A negyven évnyi szünet alatt sem feledték ujjai az otthon tanultakat. Mint mondja: „ Azóta csipkézek jó kedvel a magam örömére és mások gyönyörűségére…”

Oldalak

Subscribe to RSS - Bemutatjuk tagjainkat