Fában keltik életre Aldebrő történelmét

Új turisztikai látványossággal gazdagodik Aldebrő. A Tarna-folyó völgyében levő kis Heves megyei faluban, a katolikus templom mögötti téren szoborparkot létesítenek. Ennek érdekében az idei nyáron – hagyományt teremtve – fafaragó kézműves alkotótábort szerveznek meghívott művészek részvételével, a munkáik pedig állandó kiállítás részei lesznek a leendő Történelmi Emlékparkban.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület  és Aldebrő Önkormányzatának együttműködésével kerül megrendezésre  az első alkalommal  a faragó tábor.  Egyesületünk  fafaragói más megyékben és  országokban  már hátrahagyták kezük munkáját, a helyiek nagy megelégedésére.

Hosszú szervező munka után saját pátriánkban  Heves megyében nyílik lehetőségük,. hogy megmutathassák tudásukat, alkotóképességüket.. A terveket Kiss István készíti. A közösen gondolkodás elindult,  a szervezés zajlik. Minden faragó lelkesen várja, hogy részt vehessen a közös munkában. Mindenkinek lesz feladata a Történelmi Emlékpark elkészítésében.

Az első sajtó híradás:

http://www.turizmusonline.hu/belfold/cikk/faban_keltik_eletre_aldebro_to...