„Mesterek és tanítványok” népművészeti kiállítás Székesfehérváron

„Hagyomány - Érték – Örökítés II.” program keretében „Mesterek és tanítványok” címmel népművészeti kiállítás nyílt Székesfehérváron.
A Fehérvári Kézművesek Egyesülete nevében Szenczi Jánosné, az egyesület elnöke köszöntötte az érdeklődőket. Mint mondta 2023-ban már 13 felnőtt és 1 gyerek szakkör működésével büszkélkedhettek. A szakkörök munkájában havonta körülbelül 100 fő éli át az alkotás örömét, a szép munkákban a kiállításon lehet gyönyörködni.
Varga Csaba szaru, csont és fafaragó mester egyesületünknek is tagja. Bárhová is szólítja az élet a népművészet nemes ügyét szolgálja. Most, mivel Csákberényben él, Székesfehérváron tart szakköröket, foglalkozásokat. „Mesterek és tanítványok” kiállításon az ő és tanítványainak munkái is szerepelnek. A nagyszerű kiállítás az példázza, hogy magyar népművészetünk, népi kézműves mesterségeink gyakorlása örömteli és sikeres életet, életutakat jelenthetnek a felnövekvő generációk számára is. Amíg ilyen kiváló mesterek adják át tudásukat az érdeklődőknek van remény, hogy tovább fog élni a népművészet.