Nagykökényesi kapunyitogató

A Nemzeti Művelődési Intézet Kapunyitogató Programsorozata keretében 2015. november 14.-én a nagykökényesi Kultúrházban színes programok várták a település lakóit. A kicsiktől az időskorúakig mindenki számára kikapcsolódást nyújtott a rendezvény. Egyesületünk képviseletében Lovászné Juhász Rita viseletkészítő és Kovács Zsolt üvegfestő tartott népi kézműves foglalkozást a délutáni órákban. A foglalkozáson nagy volt az érdeklődés, sok ügyes kezű gyermek és felnőtt ült le és próbálta ki a népi mesterségeket.

Lovászné Ritánál népi rongybabát és botbabát lehetett készíteni. A színes szalagok, mintás alapanyagok gyorsan felkeltették az érdeklődést és igazán szép darabok készültek el a szorgos kezek munkája  által.

Kovács Zsolt gazdag mintagyűjteménye alapján az üvegfestés technikáját próbálhatták ki az erre vállalkozók, a település címerét is felhasználva forrásként. Szép számmal készültek el a színes, kontúros üvegképek, a gyermekek nagy örömére.

A foglalkozások helyszíne a nagyterem volt ahol a műsorok zajlottak, így munka közben az előadások élvezetéről sem maradtak le azok, akik a népi kézművességet választották.